2014. május 23., péntek

szakdoli1


Óbudai Egyetem
Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Médiatechnológia és Könnyűipar Intézet






SZAKDOLGOZAT





Bioélelmiszerek adekvát csomagolása környezetbarát anyagokból











Szerző:
Budai Boglárka Heléna


Csomagolás- és papírtechnológiai szak, IV. évfolyam




Konzulens:
Dr. Koltai László


Egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes







ÓBUDAI EGYETEM
Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet
 







 


SZAKDOLGOZAT FELADATLAP
                                                                                                  
Hallgató neve: Budai Boglárka Heléna
Törzskönyvi száma: T-74/FI38878/R                                     Neptun kódja: WJMD78
Szak, szakirány: Könnyűipari mérnök, csomagolástechnológia

A dolgozat címe: Bioélelmiszerek adekvát csomagolása környezetbarát anyagokból
A dolgozat címe angolul:  Adequate organic food packaging environmentally friendly materials

Feladat: A hallgató a szakdolgozat irodalmi részében mutassa be az bioélelmiszer meghatározását és csomagolástechnikai feladatokat és munkafolyamatokat.  A vizsgálati részben dolgozza ki egy konkrét rendkívüli bioélelmiszer csomagolási folyamatát a tervezéstől a megvalósításig.

Intézményi konzulens neve: Dr. Koltai László egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes
Külső konzulens neve: Szilágyi Viktória csomagolásfejlesztő technológus
Munkahelye: Egis Gyógyszergyár Zrt.

A kiadott téma elévülési határideje:
Beadási határidő: 2014. május 23.
A záróvizsga tárgyai: Csomagolástechnika, Folyamatszervezés, Technológiaelmélet
                                                                                                                     

Kiadva: Budapest, 2014. május 22.                         PH                   Intézet igazgató

A dolgozatot beadásra alkalmasnak találom:


       Intézményi konzulens

ÓBUDAI EGYETEM
Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet
 










HALLGATÓI NYILATKOZAT


Alulírott, Budai Boglárka Heléna hallgató kijelentem, hogy a szakdolgozat saját munkám eredménye, a felhasznált szakirodalmat és eszközöket azonosíthatóan közöltem. Az elkészült szakdolgozatban található eredményeket az egyetem és a feladatot kiíró intézmény saját céljára térítés nélkül felhasználhatja, a titkosításra vonatkozó esetleges megkötések mellett.


Budapest, 2014. május 22.

                                                                            
                                                                                        hallgató aláírása

























ÓBUDAI EGYETEM
Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet

 









KONZULTÁCIÓS NAPLÓ


          Hallgató neve: Budai Boglárka Heléna      Neptun kód: WJMD78  Tagozat: NAPPALI

Telefon:  0620/317-0685              Levelezési cím: 1084 Budapest, József utca 5. 1/3.


Szakdolgozat címe magyarul: Bioélelmiszerek adekvát csomagolása környezetbarát anyagokból

 Szakdolgozat címe angolul: Adequate organic food packaging environmentally friendly materials

Intézményi konzulens: DR. Koltai László Egyetemi DOCENS, oktatási dékánhelyettes

Külső konzulens: Szilágyi viktória csomagolásfejlesztő technológus


Alk.
Dátum
Tartalom
Aláírás
1.

Témavázlat

2.

Irodalmi rész

3.

Vizsgálati rész

4.

Kész dolgozat




A hallgató a „Szakdolgozat” tantárgy aláírási követelményét teljesítette.



    
          Intézményi konzulens

          Budapest,



ÓBUDAI EGYETEM
Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet
 




TÉMAVÁZLAT
Szakdolgozat címe: Bioélelmiszerek adekvát csomagolása környezetbarát anyagokból
Készítette: Budai Boglárka Heléna
Tagozat: nappali
Szak: könnyűipari mérnök
Intézeti témavezető: Koltai László Egyetemi docens, Oktatási dékánhelyettes
Külső konzulens: Szilágyi Viktória Csomagolásfejlesztő technológus
Mérnöki célkitűzés:
BEVEZETÉS
Bioélelmiszer fogalma és minőségi tényezői
 Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról szóló irányelv
Az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyagok nyomonkövethetősége
Csomagolás szerepe
A csomagolás funkciói
A csomagolás termékvédelme  
A használat megkönnyítése
Csomagolás az élelmiszeriparban
Termékvédelem           
A környezet védelme
Minőségmegőrzés
Csomagolóanyagok környezetterhelése
Csomagolási hulladékok
A polimer hulladékok
A lebonthatóság kritériumai és a vonatkozó jogszabályok
A csomagolás környezetterhelésének csökkentése
Biológiailag lebomló polimerek
A lebomló polimerek csoportosítása
Természetes polimerek
Fermentációval előállított monomerek polimerjei
Szintetikus polimerek
Természetes és szintetikus komponensekből álló polimerek
Környezetbarát- és biopolimerek alkalmazása a csomagolásban
Gazdasági kérdések
A biológiai úton lebomló csomagolások helyzete Európában
A biológiai úton lebomló csomagolások helyzete hazánkban
Várható jövő a biocsomagolásban
Bioélelmiszerek környezettudatos csomagolásának jövője
ÖSSZEFOGLALÁS
IRODALOMJEGYZÉK
Budapest, 2012. szeptember 25.


..............................................                                                        ................................................
             intézetigazgató                                                                                   témavezető

..............................................                                                         ................................................
             külső konzulens                                                                                       hallgató



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése